Jan Mager, Keurslager

Lekker buiten eten!

Wat is er gezelliger dan lekker buiten eten met een barbecue binnen handbereik? Als barbecuespecialist zijn wij u graag behulpzaam bij het samenstellen van uw menu.

Hieronder vindt u een overzicht van onze pakketten.

Wist u verder dat alle barbecuespecialiteiten uit eigen keuken komen? We snijden zelf ons vlees, kruiden dit en rijgen dit bijvoorbeeld zelf aan spiesen. Ook voor vegetarische producten op de BBQ kunt u bij ons terecht.

Geen barbecue? Geen probleem!

Bij aankoop van een compleet BBQ-pakket (barbecuevlees, salades, stokbrood en sauzen)voor  tenminste 20 personen kunt u een barbecue in bruikleen krijgen. Indien de barbecue vuil wordt teruggebracht wordt er € 15,00 in rekening gebracht en voor het gas 11,95.
Bestel en reserveer op tijd.

U kunt ook online bestellen in onze webshop! Link naar webshop

Tijd voor andere stukjes vlees op de barbecue

We grijpen makkelijk terug naar klassiekers als: Drumsticks, Shaslicks, Saté enz. Niets mis mee natuurlijk, maar wij zijn er van overtuigt dat wij u zoveel meer kunnen bieden.  Tijd voor puur vlees en vlees met toegevoegde waarde.

Iedere barbecue begint met de juiste ingrediënten, het juiste vlees, de juiste kennis en de juiste invulling. Al deze facetten, zijn voor het team van Keurslager Jan Mager al meer dan 20 jaar de normaalste zaak. Maar barbecueën is hip en trendy en wij willen dat u in onze toonbank, steeds opnieuw verrast wordt om uzelf en uw gasten te blijven verbazen, met de lekkerste en mooiste barbecue ”Juwelen”.

Niet alleen púre vleesjuwelen zoals: Picanha, Procureur, Brisket, Ierse sukade, Rib Eye, Diamanthaas, Bavette, Vinkenlap, Cote de Boeuf,  Varkensrack, Short ribs etc., maar ook specialiteiten als: Haas op stok, Carpacciospiezen, bekroonde Barbecueworstjes, the Wave, Blije Dijen Spies, Kebabspiezen, Beefsteaks, Mini Porchetta etc. hebben wij voor U in ons assortiment.

Recepten

Pulled Pork (procureur zonder been)

Ingredienten (voor 6+ personen)
- 2 kilo procureur zonder been
- barbecue rub
- Coca Cola barbecuesaus

Ingredienten voor barbecue rub
- 65 gram suiker
- 62 gram zeezout
- 10 gram cayenne peper
- 15 gram paprika poeder
- 1,5 gram knoflookpoeder
- 0,8 gram zwarte peper
- 0,5 gram koffie gemalen

Ingredienten voor de Coca Cola barbecuesaus
- 120 ml Coca Cola
- 145 gram Heinz Ketchup
- 30 ml sushi azijn
- 15 gram bruine basterd suiker
- 10 gram (sriracha) chilisaus
- 2 gram Nescafe
- zout en peper naar smaak

Bereidingstip Pulled Pork
Maak de barbecue rub klaar door alles te mengen in een molen of keukenapparaat zodat alle klontjes weg zijn. Maak de Coca Cola barbecue saus klaar door alle ingrediënten in een pannetje op te zetten en 30 minuten tegen de kook aan te laten pruttelen. Wrijf de procureur een nacht van te voren in met de rub. Zorg er voor dat de barbecue beslist rond de 100 graden is gestookt en let er ook op dat dit gedurende het garen zo blijft. Leg de procureur op het rooster met de meest vette kant naar boven en zet een bakje vocht (met water of bier) onder het rooster. Sluit de barbecue. Breng in 8-12 uur naar een kern temperatuur van 82 graden. Laat vervolgens de gare procureur afkoelen en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Doe de pulled pork op een heerlijk vers broodje en serveer deze met de Coca Cola barbecue saus.

EET SMAKELIJK.

Varkensrib met handvaten

 

Een mooi stuk varkensvlees van de rib waarbij wij de ribbetjes hebben kaal gemaakt voor u. Op deze manier heeft iedere karbonade een “handvat”.

Bereidingstip varkensrib rib met handvaten 
Haal het stuk vlees 4 uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Wrijf het stuk vlees aan beide kanten in met een mengsel van: fijne mosterd, scheutje whisky, bruine basterdsuiker, peper en zout. U kan het stuk vlees al insmeren direct nadat u het uit de koelkast heeft gehaald. Stop de kerntemperatuurmeter in het hart van het dikste stuk vlees. Rooster vervolgens de rib mooi goudbruin op een niet al te hete BBQ. Gaar het vlees indirect op de barbecue tot een kerntemperatuur van 50 graden. Haal het vlees van de BBQ en laat het vlees 10 minuten in folie gewikkeld na rijpen.

Chicken on a Beer can

Al eens geprobeerd? Een kip op een blik. Klinkt raar, maar is echt lekker.

Bereidingstip kip op blik
Zeer veel variatie mogelijk. Wij hebben in onze winkel een recept voor u. Voor uigebreide recepturen kunt u ook googelen KIP OP BLIK. Gebruik ook eens en exotische biersoort zoals corona of desperado. Zorg er wel voor dat de kip in een aluminium bakje staat. Giet vervolgens een kwart van de inhoud van het blikje in het bakje en zet de kip met blik vervolgens in dit bakje. Let wel op dat de kip stevig staat.

Runder rib eye

Als u van vlees houdt met smaak dan is dit wat u zoekt. Licht gemarmerd mals stuk rundvlees. Dit stuk vlees zal zeker uw smaakpupillen strelen.

Bereidingstip runder rib eye
Haal het stuk vlees 4 uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Wrijf het stuk vlees aan beide kanten in met een mengsel van: olijfolie, peper en zout. Voeg voor de rest niets toe dit om de zuivere vleessmaak niet te beïnvloeden. U kan het stuk vlees al insmeren direct nadat u het uit de koelkast heeft gehaald. Rooster vervolgens de rib eye mooi goudbruin op een goede verhitte BBQ. Stop de kerntemperatuurmeter in het hart van het dikste stuk vlees. Gaar vervolgens het vlees indirect tot een kerntemperatuur van 35 graden. Haal het vlees van de BBQ en laat het vlees 10 minuten in folie gewikkeld na rijpen.

Picancha

Mals stuk vlees met of zonder randje vet waar u zeker nog een keer voor terug komt. Netjes opgeknoopt en gemarineerd naar keuze.

Bereidingstip Pichancha
Een prima mals en mager stuk vlees waar u alle kanten mee op kunt. Wij kunnen het voor u in zeer veel variaties marineren of insteken met bijvoorbeeld knoflook. Laat de vetrand tijdens de bereiding op het stuk vlees zitten voor de smaak en verwijder het pas na bereiding. Haal het stuk vlees 4 uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Rooster vervolgens de rib eye mooi goudbruin op een goede verhitte BBQ. Stop de kerntemperatuurmeter in het hart van het dikste stuk vlees. Gaar vervolgens het vlees indirect verder tot een kerntemperatuur van 32 graden. Haal het vlees van de BBQ en laat het vlees 10 minuten in folie gewikkeld na rijpen.

Cote du boeuf

Heerlijk stuk runder rib aan het been wat minimaal 3 weken is gerijpt. Lekker naturel meenemen en thuis insmeren met grove gemalen pepertjes en grof zeezout en een klein beetje olijf olie.

Bereidingstip cote du boeuf
Haal het stuk vlees 4 uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Wrijf het stuk vlees aan beide kanten in met een mengsel van: olijfolie, peper en zout. Voeg voor de rest niets toe dit om de zuivere vleessmaak niet te beïnvloeden. U kan het stuk vlees al insmeren direct nadat u het uit de koelkast heeft gehaald. Stop de kerntemperatuurmeter in het hart van het dikste stuk vlees. Rooster vervolgens de ribeye mooi goudbruin op een goede verhitte BBQ. Wanneer de kerntemperatuur de 35 graden heeft bereikt haal het vlees van de BBQ en laat het vlees 10 minuten in folie gewikkeld na rijpen. Qua smaak is de cote du boeuf net wat meer bourgondischer dan rib eye dit komt door de aanwezige ribbetjes in het stuk vlees. Let wel op dat dit stuk vlees vanaf 1 kilo pas de moeite waard is.

Tips

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

 1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
 2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
 3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
 4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
 5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
 6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
 7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
 8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
 9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
 10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
 11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
 12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
 13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
 14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
 15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst

Jan Mager, Keurslager

Koopmansplein 16
9401EL Assen
0592310078
0592310078

Openingstijden

maandag 12:00 - 18:00
dinsdag 09:30 - 18:00
woensdag 09:30 - 18:00
donderdag 09:30 - 18:00
vrijdag 09:30 - 21:00
zaterdag 09:30 - 17:30
zondag Gesloten