Wat is er gezelliger dan lekker buiten eten met een barbecue binnen handbereik? Als barbecuespecialist zijn wij u graag behulpzaam bij het samenstellen van uw menu.
Wist u verder dat alle barbecuespecialiteiten uit eigen keuken komen? We snijden zelf ons vlees, kruiden dit en rijgen dit bijvoorbeeld zelf aan spiesen. Ook voor vegetarische producten op de BBQ kunt u bij ons terecht.
Geen barbecue? Geen probleem!
Bij aankoop van een compleet BBQ-pakket (barbecuevlees, salades, stokbrood en sauzen)voor tenminste 20 personen kunt u een barbecue in bruikleen krijgen. Indien de barbecue vuil wordt teruggebracht wordt er € 17,50 in rekening gebracht en voor het gas € 17,50.
Bestel en reserveer op tijd.
U kunt ook online bestellen in onze webshop! Link naar webshop
We grijpen makkelijk terug naar klassiekers als: Drumsticks, Shaslicks, Saté enz. Niets mis mee natuurlijk, maar wij zijn er van overtuigt dat wij u zoveel meer kunnen bieden. Tijd voor puur vlees en vlees met toegevoegde waarde.
Iedere barbecue begint met de juiste ingrediënten, het juiste vlees, de juiste kennis en de juiste invulling. Al deze facetten, zijn voor het team van Keurslager Jan Mager al meer dan 20 jaar de normaalste zaak. Maar barbecueën is hip en trendy en wij willen dat u in onze toonbank, steeds opnieuw verrast wordt om uzelf en uw gasten te blijven verbazen, met de lekkerste en mooiste barbecue ”Juwelen”.
Niet alleen púre vleesjuwelen zoals: Picanha, Procureur, Brisket, Ierse sukade, Rib Eye, Diamanthaas, Bavette, Vinkenlap, Cote de Boeuf, Varkensrack, Short ribs etc., maar ook specialiteiten als: Haas op stok, Carpacciospiezen, bekroonde Barbecueworstjes, the Wave, Blije Dijen Spies, Kebabspiezen, Beefsteaks, Mini Porchetta etc. hebben wij voor U in ons assortiment.
Ingredienten (voor 6+ personen)
- 2 kilo procureur zonder been
- barbecue rub
- Coca Cola barbecuesaus
Ingredienten voor barbecue rub
- 65 gram suiker
- 62 gram zeezout
- 10 gram cayenne peper
- 15 gram paprika poeder
- 1,5 gram knoflookpoeder
- 0,8 gram zwarte peper
- 0,5 gram koffie gemalen
Ingredienten voor de Coca Cola barbecuesaus
- 120 ml Coca Cola
- 145 gram Heinz Ketchup
- 30 ml sushi azijn
- 15 gram bruine basterd suiker
- 10 gram (sriracha) chilisaus
- 2 gram Nescafe
- zout en peper naar smaak
Bereidingstip Pulled Pork
Maak de barbecue rub klaar door alles te mengen in een molen of keukenapparaat zodat alle klontjes weg zijn. Maak de Coca Cola barbecue saus klaar door alle ingrediënten in een pannetje op te zetten en 30 minuten tegen de kook aan te laten pruttelen. Wrijf de procureur een nacht van te voren in met de rub. Zorg er voor dat de barbecue beslist rond de 100 graden is gestookt en let er ook op dat dit gedurende het garen zo blijft. Leg de procureur op het rooster met de meest vette kant naar boven en zet een bakje vocht (met water of bier) onder het rooster. Sluit de barbecue. Breng in 8-12 uur naar een kern temperatuur van 82 graden. Laat vervolgens de gare procureur afkoelen en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Doe de pulled pork op een heerlijk vers broodje en serveer deze met de Coca Cola barbecue saus.
EET SMAKELIJK.
|
Een mooi stuk varkensvlees van de rib waarbij wij de ribbetjes hebben kaal gemaakt voor u. Op deze manier heeft iedere karbonade een “handvat”. |
Bereidingstip varkensrib rib met handvaten
Haal het stuk vlees 4 uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Wrijf het stuk vlees aan beide kanten in met een mengsel van: fijne mosterd, scheutje whisky, bruine basterdsuiker, peper en zout. U kan het stuk vlees al insmeren direct nadat u het uit de koelkast heeft gehaald. Stop de kerntemperatuurmeter in het hart van het dikste stuk vlees. Rooster vervolgens de rib mooi goudbruin op een niet al te hete BBQ. Gaar het vlees indirect op de barbecue tot een kerntemperatuur van 50 graden. Haal het vlees van de BBQ en laat het vlees 10 minuten in folie gewikkeld na rijpen.
Al eens geprobeerd? Een kip op een blik. Klinkt raar, maar is echt lekker.
Bereidingstip kip op blik
Zeer veel variatie mogelijk. Wij hebben in onze winkel een recept voor u. Voor uigebreide recepturen kunt u ook googelen KIP OP BLIK. Gebruik ook eens en exotische biersoort zoals corona of desperado. Zorg er wel voor dat de kip in een aluminium bakje staat. Giet vervolgens een kwart van de inhoud van het blikje in het bakje en zet de kip met blik vervolgens in dit bakje. Let wel op dat de kip stevig staat.
Als u van vlees houdt met smaak dan is dit wat u zoekt. Licht gemarmerd mals stuk rundvlees. Dit stuk vlees zal zeker uw smaakpupillen strelen.
Bereidingstip runder rib eye
Haal het stuk vlees 4 uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Wrijf het stuk vlees aan beide kanten in met een mengsel van: olijfolie, peper en zout. Voeg voor de rest niets toe dit om de zuivere vleessmaak niet te beïnvloeden. U kan het stuk vlees al insmeren direct nadat u het uit de koelkast heeft gehaald. Rooster vervolgens de rib eye mooi goudbruin op een goede verhitte BBQ. Stop de kerntemperatuurmeter in het hart van het dikste stuk vlees. Gaar vervolgens het vlees indirect tot een kerntemperatuur van 35 graden. Haal het vlees van de BBQ en laat het vlees 10 minuten in folie gewikkeld na rijpen.
Mals stuk vlees met of zonder randje vet waar u zeker nog een keer voor terug komt. Netjes opgeknoopt en gemarineerd naar keuze.
Bereidingstip Pichancha
Een prima mals en mager stuk vlees waar u alle kanten mee op kunt. Wij kunnen het voor u in zeer veel variaties marineren of insteken met bijvoorbeeld knoflook. Laat de vetrand tijdens de bereiding op het stuk vlees zitten voor de smaak en verwijder het pas na bereiding. Haal het stuk vlees 4 uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Rooster vervolgens de rib eye mooi goudbruin op een goede verhitte BBQ. Stop de kerntemperatuurmeter in het hart van het dikste stuk vlees. Gaar vervolgens het vlees indirect verder tot een kerntemperatuur van 32 graden. Haal het vlees van de BBQ en laat het vlees 10 minuten in folie gewikkeld na rijpen.
Heerlijk stuk runder rib aan het been wat minimaal 3 weken is gerijpt. Lekker naturel meenemen en thuis insmeren met grove gemalen pepertjes en grof zeezout en een klein beetje olijf olie.
Bereidingstip cote du boeuf
Haal het stuk vlees 4 uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Wrijf het stuk vlees aan beide kanten in met een mengsel van: olijfolie, peper en zout. Voeg voor de rest niets toe dit om de zuivere vleessmaak niet te beïnvloeden. U kan het stuk vlees al insmeren direct nadat u het uit de koelkast heeft gehaald. Stop de kerntemperatuurmeter in het hart van het dikste stuk vlees. Rooster vervolgens de ribeye mooi goudbruin op een goede verhitte BBQ. Wanneer de kerntemperatuur de 35 graden heeft bereikt haal het vlees van de BBQ en laat het vlees 10 minuten in folie gewikkeld na rijpen. Qua smaak is de cote du boeuf net wat meer bourgondischer dan rib eye dit komt door de aanwezige ribbetjes in het stuk vlees. Let wel op dat dit stuk vlees vanaf 1 kilo pas de moeite waard is.
Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je: