Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.
Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.
Vraag eens naar een stuk kalfsfricandeau, die hoeft niet helemaal gaar te zijn, want het vlees wordt snel te droog. Als je het vlees bereidt met een kernthermometer, moet je een temperatuur aanhouden van 65°C tot 67°C. Smaakidee: foeli, gember.
Van kalfsfricandeau maakt u een heerlijke vitello tonato.
Voorgerecht voor 4 personen (bereidingstijd ongeveer 15 minuten)
1 blikje tonijn op olie (185 gram) uitgelekt
4 ansjovisfilets, uitgelekt
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels droge witte wijn
2 eetlepels melk
6 eetlepels mayonaise
300 gram dun gesneden kalfs- of varkensfricandeau (vleeswaar)
grof gemalen zwarte peper
keukenmachine of staafmixer
Vitello tonnato wordt van origine van kalfsvlees gemaakt, maar de saus
is ook lekker bij varkensfricandeau