Laat het vlees - bijvoorbeeld een stuk rosbief - eerst 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat u het aansnijdt. Zo krijgen de vleessappen de tijd om zich over het hele stuk te verdelen. Gebruik een scherp mes en snijd het vlees dwars op de draad in dunne plakken.
Voor alle duidelijkheid: stooflappen is een verzamelnaam voor ‘suddervlees’, zoals sukadelappen, magere runderlappen, doorregen lappen en ook riblappen. Het zijn de minder malse delen van het rund, en die komen het best tot hun recht met een ‘vochtige’ bereidingswijze, waardoor het bindweefsel zacht wordt. Hierna enkele tips voor de beste methoden om te stoven: |
|
Carpaccio is zeer dun gesneden verse biefstuk (bekend als 'ossenhaas’). Wij hebben de carpaccio voor u al in een rondje gesneden. Als u de carpaccio serveert op een bedje sla en met uw eigengemaakte dressing, heeft u absoluut een heerlijk voorgerecht. Natuurlijk zijn er veel verschillende manieren om een dressing te maken. Wij geven u graag een gemakkelijke tip voor een lekkere dressing. Dit is de basis:
|